2014. november 5., szerda

44. Zaklat

44. Zaklat

Beautiful Beauty animated GIF
 
Ellie feszülten beletúrt a hajába és félve Niall reakciójától ránézett. Kapkodta a levegőt és nem bírt megszólalni, míg tekintetük összekapcsolódott, s arra gondolt, hogy milyen életet élhetett Amy. Zayn feszülten felmordult, kezeibe temette az arcát és már előre tudta, hogy milyen témával lehet kapcsolatos barátja exe. – Mondd, már! – kelt ki magából – Mondd már, mi köze van, volt ennek az egésznek Amy Greenhez. – Niall kék szemei tágra nyíltak, úgy tűnt benne is elkezdett motoszkálni néhány gondolat, felpattant a helyéről és dühösen le - feljárkált a szobában.

- Amyt akarhatták akkoriban a következőnek – szólalt meg halkan a nő. Keresztbe fonta maga előtt a karjait és szégyenében el akart süllyedni, mégis hiába rimánkodott, a föld nem nyílt meg alatta. – Általában sosem tudtuk, hogy ki lesz az új lány, de volt egy – két dolog és, uh, mindegy, a lényeg, hogy néhány percre meg tudtam nézni annak a görénynek a gépét, csak a kíváncsiság hajtott, de amikor a dokumentumok közé léptem, találtam egy olyan World fájlt, hogy új lányok, vagy valami ehhez hasonló. – Hallotta Niall zilált, egyeletlen levegővételeit, amint szorosan lehunyta a szemét, tarkójára vezette kezeit és hátradöntötte fejét. Zayn nyugtalanul elterült a kanapén és fogalma sem volt, hogy most mit kéne gondolnia. Kezdett az egész helyzet szürreális fordulatot venni, ettől a lánytól csak egy egyszerű, nyugodt kapcsolatot szeretett volna elvárni, semmi mást, tényleg, ez volt minden vágya. Hanem is boldogan élni, míg meg nem halni, de valami hasonló. És most itt tartanak egy bazi nagy prostitúciós marhaság közepén, ami teljes Londont behálózta. – Szóval - folytatta Ellie – megnéztem, hogy miről szól ez a dokumentum. Ami először szembe tűnt, az egy lány kinagyított képe, alatta pedig az adatai, a születési hely, időpont, jelenlegi lakhely, emberek közötti népszerűség besorolása…

- Emberek közötti népszerűség besorolása? –fakadt ki dühösen Niall – Az meg mi a szar?
- Niall, Amyt követték, legalább fél évig – nézett rá nyomatékosan Ellie – mindent tudtak róla a kedvenc gyümölcsétől kezdve a melltartóméretéig.
A csend néha halálos tud lenni és úgy tűnt, a szőke hajú srác egy kicsit meghalt. Leroskadt a másik fotelbe és meredten várt valamire, talán egy mentségre, hogy az előtte álló a nő csak összekeverte valakivel a barátnőjét, mindez nem történhetett meg. – Emlékszem, hogy egyik este nagyon sírt. Azt mondta fél, meg hogy szerinte követi kés nagyon furcsa érzése van, én pedig csak annyit mondtam neki, hogy biztos néhány elvetemült rajongók és ne féljen, mindjárt ott vagyok.  Én barom. – Zayn megszorította a vállát.
Ellie bólintott és sajnálkozva ránézett Niallre, mielőtt fojtatta volna – Nem volt túl nagy a népszerűsége, pont, mint nekünk, legalábbis amikor bejegyezték, elég alacsony pontszámot kaphatott, ráadásul be lehetett vallani, hogy mindene volt, amit ők akartak. Aztán lejjebb görgettem és láttam a telefonszámát.
- Zaklatták – szuszogott leverten maga elé képzelve az időket, amikor mindezt történhetett. Furcsa volt néha és ideges, de ezt a fiú ráírta a nyomás számlájára. Kapcsolatuk utolsó heteiben lehetett mindez, akkor kezdtek a dolgok elfajulni, és néha úgy érezte, megőrül a barátnőjétől.
- Felhívtam. Más néven mutatkoztam be neki és megkérdeztem, hogy nem e vette észre, hogy az utóbbi időben férfiak követik vagy zaklatják, esetleg bepróbálkoznak nála vagy hasonló. Azt felelte, hogy igen és nem tudja, mit tegyen, majd a telefonba elsírta magát és percekig csak mondta, hogy iskolából kijőve szokott látni egy fekete furgont meg egy férfit, aki többször leszólítja és randira hívja. Azt mondtam, hogy velem is hasonló történ és mondtam neki, hogy meneküljön el, minél messzebb, iratkozzon át másik suliba, csak hagyja el a várost és a környékét. Nem gondoltam volna, hogy ő hisz nekem, és hidd el, Niall, én nem akartam nektek rosszat, csak az ő érdekében tettem mindent.
Könnyek gyűltek a szemébe, míg a srác átkarolta és szorosan az ölelésébe vonta. Belefúrta az arcát a lány nyakába és halk zokogás rázta meg a testét, nem volt elég szó, amivel el tudta volna mondani, hogy mit érez jelenleg.
- Annyira köszönöm, hogy megmentetted!
*
Ellienek nem kell ahhoz levetkőznie, hogy szexi legyen – Zayn Malik
Zayn Malik cuki fotóval reagált a kiszivárgott képekre

 
Az öt évvel ezelőtt felbomlott banda énekese, tegnap reggel twitter oldalára posztolt egy képet, amelyen kislánya és ex-barátnője látható. A kép még olaszországi nyaralásukon készült, de Zayn még csak most mutatta meg a világnak.
A prostitúciós – botrányról elhíresült Elena Walker – ről az utóbbi időben tucatjával kerültek ki meztelen és fehérneműs fotók, amiket Zayn egyértelműen egyensúlyozott egy aranyos képpel, ami alá csak annyit írt:
„Az igazi Ellie.”
Aztán egy mai interjúban hozzátette: „Ezek a képek csak provokatívak akartak lenni és megszégyenítők. Az, hogy valaki ezeket kiszivárogtatta, avval csak saját magát írja le. Ellienek nem kell ahhoz levetkőznie, hogy szexi legyen. Ennyi. Nem tudok erről mást mondani. Lehet ezt még ragozni, persze, de teljesen felesleges.”
A 26 éves apuka, aki eddig tartotta magát ahhoz, hogy nem szeretne Elena Walker életének részese lenni a továbbiakban, úgy tűnik mégis meggondolta magát és a szívén viseli a lány sorsát. Eddig hivatalos információk szerint úgy tűnik, hogy kezdenek újra összemelegedni Elenával, aki egyre több időt tölt Hanna Malik társaságában is. Az utóbbi időben több közeli ismerősük is elmondta, hogy a botrány és képek hiába rohamozzák meg őket, még az is elképzelhető, hogy látható időn belül újra kialakult közöttük komoly kapcsolat.
Amikor a műsorvezető hölgy, Sarah Kenway megkérdezte tőle, hogy mit gondol Zayn az ex – barátnője körül kialakult prostitúciós botrányról, ő szűkszavúan visszakérdezett: „Mit kellene gondolnom?”
Ellie ránézett a férfire, tekintete mélyreható volt és intenzív, szemeinek barna árnyalata felismerhetetlenséget sugározott. Nem lehetett kiolvasni semmit a sötét szempárból, elveszett volt és felismerhetetlen, Ellie már nem tudta mit érezzen, vagy mit gondoljon. Hangosan beszívta a lepedőt és lehajtott fejjel, szégyenkezve morzsolgatta pólója alját, ez volt ő, ez, aki egyszerűen csak megcsókolt valakit és rögtön lefeküdt vele? Arca kipirult, lehunyta a szemét és olyan gyengének érezte magát, mint még soha, Zayn íriszei kiszívták belőle az erőt.
Engem tudod mi háborított fel igazán ebből a botrányból? Nem számítva ezeket a képeket és videókat, meg a tényeket, hogy a testedet bárki kihasználhatta. – A szavai perzselték Ellie bőrét, mintha lázas lett volna és képtelen volt bármi féle reakciót kicsikarnia magából. Még soha nem beszéltek ennyire nyíltan semmiről, a remegés futkosott rajta, míg várta a folytatást, de Zayn csalódott szavaitól sebesebben verte a szíve és a fájdalom, mely az ő testét is átitatta, forró volt és kegyetlen. – Hogy még csak fel sem tudtam készülni erre az egészre. Védekezhetnél avval, hogy nem hazudtál, de nem lenne igazságos velem szemben, mert az elhallgatás szinte ugyanaz. Semmivel sem jobb, hiába próbálkoznak vele az emberek.
- Nem akartalak megbántani – súgta fuldokolva Ellie ökölbeszorított kézzel.
- Tudom, de ez nem sokat változtat a jelenlegi felálláson. Gondolkodjunk már józanon, mindig lehetett látni rajtad, hogy valami hiányzik belőled, és ezt most ne értsd félre, nem puszta rossz szándékból mondom. De ma már tudom, hogy mi az, amit soha nem láttam benned. – Letette a pultra a kiürült kávéscsészét és karba fonta kezeit, alakja tekintélyt parancsoló volt és komoly, még soha nem volt ilyen merev, mint ebben a pillanatban.
- Mit? – kérdezte félve a választól Ellie. Mit nem látott bennem soha?
- Az életet, Elena.
Szavait hosszú csönd követte. Egyikük sem volt képes megtörni a kettejük közé telepedő fagyos levegőt, vagy azért, mert nem akarta, vagy, mert az igazság arcul csapása elnémította. Ellie próbálkozott, de amikor találkoztak, elméletileg halott volt, egy sápadt arcú lány, aki nem tudta, hogyan viszonyuljon egy új világhoz, melybe az egyik percről a másikba csöppent. Nevetett, sírt, szomorú volt és félt, érzelmei voltak és a szemei fénylőn csillogtak, de mindez hiába, ha magában minden üres volt, mert kiölték belőle a legfontosabbat, az életet. Elakadt a lélegzete, minden oly hideg volt és szomorú, oly távolinak tűnt az már, mikor hárman ültek a tengerparton és azt suttogták egymásnak, hogy szeretlek.
Lehet egyáltalán véglegesen kiszeretni valakiből? Mert, hogy Zaynt ezt érezte. Hogy az előtte ülő nő már csak sablonos illúziója volt mindannak, amit hónapokkal ezelőtt testesített meg a szemében. Elfáradt szeretni. Egyszerűen kipárologtak belőle a mámorító érzések, melyek régebben megszédítették, csak emlékük maradt meg, és nem tudta mit tegyen, hogy helyrehozzam magában a kárt, amitől a lelke legmélyéig fájdalmat érzett.
Minden összetört körülöttük, az élet, amelyet egymás közt nevetgélve tervezgettek, már - már félelmetes, milyen elsöprő volt szembesülni a pillanattal, amikor be kellett vallania: Mindent elvesztett.
- Talán, ha nem történt volna meg veled mindez, másképp alakult volna ez a kapcsolat, de az is lehet, hogy sehogy.  Nem szeretném, ha evvel foglalkoznál, én sem ezt teszem. Egyikünk sem azt kapta, amit várt, de ha evvel marcangolod magad, egyszer csak a szakadék szélén fogsz állni és az érzelmeit egészségtelen módon fogják befolyásolni a döntésedet. Hidd el, én már átéltem és kegyetlen érzés volt a tehetetlenség. – Zayn a falain lógó képekre nézett. Melissa haja kontyba volt fogva, hatalmas szürke pulcsit viselt és csillagszóróval a kezében, oldalra döntött fejjel nézett a kamerába. Itt még minden olyan idilli volt és szerette volna visszaforgatni az időt, hogy még egyszer érezhesse a hófehér bőr tapintást és hallhassa a lány kuncogását. De képtelen volt erre is, így inkább visszafordult Ellie felé és megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes. Nem vállalja többé a kockázatát annak, hogy a szívének egy újabb darabkáját eldobják, széttörjék, majd a szilánkokat visszaszolgáltassák neki, hogy csináljon vele, amit csak akar.
- Talán – bólintott szomorúan apró mosolyt erőltetve az arcára Ellie.  – Talán, tényleg máshogy alakult volna, de azért szeretném, hogy tudd, az a két hónap életem legszebb időszaka volt és semmit nem változtatnék meg benne. Boldog voltam melletted.
- Én is boldog voltam Ellie, és még mindig fontos vagy nekem, különben nem védtelek volna meg azelőtt a kétszínű Sarah vagy ki előtt. – Elena beharapta az ajkát, félve mindattól, ami a sötétséget idézi a következő mondatok előtt, de nem bírta megállni egy mosoly nélkül. Zayn újra leült vele szembe; vajon csak a titokzatosság vonzotta oly nagyon felé ezt a nőt?
- Viszont nem hinném, hogy okos döntés lenne a közeli időkben újra elkezdeni randizni vagy járni. Nem tudnánk új lappal indítani a másikkal mindent, mintha semmi sem történt volna. Aztán ki tudja, lehet, hogy egy nap majd el tudunk vonatkoztatni mindketten a sérelmeinktől és esélyt adhatunk egymásnak, de ez nem az a nap. Arra még várnunk kell.
Lépteik hangja a durva, piszkos kavicson betöltötte a nyirkos, hűs levegőt és minden lépésüknél egy csípős fuvallat belecsapott az arcukba. A meleg kabát egyiküket sem védte meg a borongós és szomorú érzelmektől, amelyek minden pillanatban kísérték őket Hozzá, de még csak cseppnyi védelmet se adott a fájdalmuk ellen. Kezeikbe fehér virágcsokrot szorongattak, és Ellie bármennyire fázott, tenyere izzadt, és le kellett hunynia a szemét néhány pillanatra, hogy csillapodjanak dúló érzései.
Zayn megtorpant, feje hasogatott, míg újra meg újra felolvasta:
Melissa Goldwin

1993 – 2014.

Hulló könnyekkel állok sírod felett,
a koporsó bezárta legdrágább kincsemet.
Megállt egy szív, mely élni vágyott.
Csak az idő múlik, feledni nem lehet.
Nehéz az életet élni nélküled.
Felejteni téged soha nem lehet.
Ha a bús napjaim le fognak telni,
Oda vágyom hozzád megpihenni
.
Lassan leguggolt a sírkő mellé és végigsimított a számok alatt elhelyezkedő képen, ami Melissa arcát ábrázolta, még a rák előtt. Csodálatos volt és gondtalan, arcán szelíd mosollyal tűrt füle mögé egy tincset, szemei pedig örömtől csillogtak a kamerába. Mielőtt meghalt, azt kérte, hogy Zayn próbáljon meg arra a képre emlékezni később, ne pedig azt idézze föl, hogy a betegség mivé változtatta rövid idő lefolyása alatt. Mert az már nem ő volt.
Gyötrelem áradt szét lelkében, úgy érezte, a lábai azon nyomban felmondják a szolgálatot, de ekkor az elfojtott zokogás felemésztette és meg kellett kapaszkodni a kőbe, mely alatt mélyen egy faborítású koporsóban egy lány fekszik, akit könyörtelenül elszakított tőle az élet. Remegő ajkát összepréselte, a harmatkönnyű könnycseppek lassan csordogáltak le arcán, elmerülve a gyász kínzó fájdalma között. Ő már megélte minden egyes fázisát, de az elfogadás minden alkalommal mellbe vágta. Hogy tudja valaki elfogadni, hogy a szerelme és a gyermek anyja többé már nem él.
Lehetetlen.
Ellie halkan letérdelt mellé és némán lehajtva a fejét elmormolt magában egy imát. Nem tudta mit tegyen, megölelje vagy hagyja egyedül, végül egyiket sem tette, csak csendesen nézte Zaynt és szemeibe könnyek gyűltek. 21 év. Ennyi jutott ennek a lánynak, és ebből alig öt év, amit ők ketten együtt tölthettek el. Zayn egy évvel a halála után azt nyilatkozta, ha tudta volna jóval előbb, hogy ezt fog történni, akkor is őt választotta volna újra meg újra, nem foglalkozva a keserűséggel és a bánattal. És Ellienek megszakadt a szíve, míg látta a férfit összetörni a nő sírja előtt, akit mindennél és mindenkinél jobban szeretett. Szinte már egészségtelen volt a ragaszkodás és a düh megnyilvánulása öt évvel a halála után, de tudta, hogy Zayn nem csak nem akar, de nem is tud tovább lépni, egyszerűen megragadt a gyötrelemben és a gyász kínjában.
- Boldog szülinapot Melissa!
*
Zayn megdörzsölte az arcát és úgy érezte, teljesen kikészült a mai naptól. Kimerült és szeretett volna lepihenni, de a téglalap alakú kék mappa, amiben Ellie irományai voltak, felkeltették az érdeklődését. Azt mondta, sokat ír és a férfi úgy érezte, tartozik neki a nő annyival, hogy elolvashassa a gondolatait és érzéseit, ha már a szavak a torkán akadnak. Gyakorlatilag semmit nem tudott, semmit az ég egy adta világon és levegő még mindig fojtogatta az őt körüllengő titkokkal é kérdésekkel, és most itt volt az esélye Zaynnek megtudni egy darabkát az életéből. De nem azt kapta, amire számított.
Terhességi törzslap.

4 megjegyzés:

  1. Hú! Ez az első dolog ami eszembe jut az olvasás végére. Nagyon tetszett, bár kicsit zavaros volt számomra de a lényeget értem. Megható rész lett, komolyan könny fátyolos lesz a szemem! :) Mondtam már hogy imádtam? xd Alig várom a következő részt.
    xx ölel, Helena Z.

    VálaszTörlés
  2. Szia, tényleg sok minden történt benne, de örülök, hogy tetszett! :-)
    Ölel: Lucy

    VálaszTörlés
  3. Drága Lucy.
    Hogy menjél te is a tudod hova...
    Most komoly? Komolyan gondoltad hogy itt hagyod abba? Hű de.. Ahh. Hagyjuk. Emellett újra csak azt tudom mondani hogy IMÁDOM!!! <3 <3 <3
    xxx Secret Queen

    VálaszTörlés
  4. Drága Secret Queen,
    köszi! :D Már megint sikerült egy függővég...Én pedig csak újra azt tudom mondani, hogy köszönöm! <3

    VálaszTörlés