2014. április 18., péntek

20. Rendbe hozni téged


20. Rendbe hozni téged

Ellie zihálva váltott gyorsabb tempóra; az adrenalin száguldozott ereiben és egy pillanatig sem hagyta, hogy teste felmondja a szolgálatot és néhány percre leüljön pihenni. Mellkasa egyeletlenül emelkedett és süllyedt, apró verejtékcseppek szánkáztak le piruló orcáján, de nem foglalkozott vele; gondolatai egy pillanatra sem engedték, hogy szabaduljon néhány láthatatlan ketrecből, melyek napok óta elvetemült módon fogva tartják. Két napja minden hajnalban patakzó könnyekkel, levegőért kapkodva kel fel, mert rémálmai újra és újra gyötrődve hatnak rá, míg visszaidéznek egy – egy keserű pillanatot életéből, amely gyökerestül megváltoztatta. A düh és az aggodalom szétfolyt testében, ahogy Brenda – ra, egykori társára terelődtek gondolatai. Az a buta liba visszament a londoni lakásába és Jeremy emberei nem sokkal később rábukkantak, azóta semmi hír nincs róla, utolsó üzenete annyiból állt, hogy megtalálták. Legalábbis ennyit tudott meg Mikaela– tól. A Mikaela 6 évvel idősebb nála; 27 éves korában rejtélyes körülmények közt eltűnt, ügyét pár héttel később lezárták. Ahogy mind a tíz nőnél is egyaránt. Stella - t, Tracey – t, Alisa – t, Brenda – t, Leah –t, Mikaela - t, Wanda – t, Natalie – t, Rubye – t és Elliet család várta otthon, szülők, testvérek, néhol férjek. Natalie néhány hetes terhes volt, amikor késő este munkából hazajövet megtámadták és elrabolták, élettársa a nő eltűnése után négy évvel újra házasodott, abban a hitben, hogy Natalie életét vesztette. Natalie élete pedig újra romba dőlt, amint megérezte a szabadság keserűen édeskés ízét.

Jelenleg mind a tízen más és más városban vannak a nagyvilágban és életük történéseit próbálják megemészteni. De ez az ostoba Brenda nevezetű nőszemély nem bírt a seggén maradni és haza utazott Franciaországból, evvel pedig veszélybe sodorta Mikaeláék életét, legfőképp, ha kinyitja a lepcses száját és belekezd a csiripelésbe. Talán van annyi esze, hogy nem mondja el a tartózkodási helyeket vagy, hogy mi történt azon a bizonyos ominózus estén, amikor szökési kísérletük botladozva, de végül sikeresen célba ért.

Halvány mosoly kúszott ajkaira, ahogy meglátott egy szőke hajú vadul integető lányt; Camille. Lassított léptein, érezte, hogy lábai tompán sajognak, és mellkasába aprót tűk szúródnak, csakúgy, mint oldalába, de nem áldozott rájuk különösebb figyelmet. Kezével hanyagul megtörölte nedves homlokát és füle mögé tűrt egy – két arca elé omló vizes tincset, melyek zavarták. - Szia – támaszkodott pihegve térdeire. – Mi járatban erre felé ilyen korán? – pillantott fel kérdőn a kedvesen mosolygó szőke hajú barátnőjére.

- Kérdezhetném én is. Láttam, dühös vagy, azt hittem elszáguldasz mellettem, annyira el voltál merülve a gondolataidban. – nyújtott felé Camie egy palack szénsavmentes vizet. – Kösz – kortyolt nagyokat Ellie és lefeküdt a világos homokba. Körbenézett a parton. Nem voltak sokan, legfőképp kisebb gyerekek voltak szüleikkel és idősebb házaspárok, akik egymásba kapaszkodva élvezték a nyugodt csendet, amelyet ezek a korai órák nyújtottak. Elégedetlenül morgott, ahogy észrevett pár srácot, akik vigyorogva közeledték feléjük, fürdőnadrág volt rajtuk egyedül és a napbarnított felső testüket hivalkodóan mutogatták, hajuk pedig kócosan vagy éppen precízen volt beállítva, kinek hogy állt jobban. Erőteljesen megrázta a fejét és a tenger irányába fordult. – Gondok adódtak és az az érzésem, hogy még csak most kezd el igazán bonyolódni a helyzet – szegezte tekintetét Camie – ra. – Én biztonságban vagyok, de a többiek nem. Úgy néz ki, hamarabb haza kell mennem, mint gondoltam.

Ellie reménytelenül lehajtotta a fejét és keserű, terhes sóhaj hagyta el ajkait. - Ez az egész nem volt betervezve, érted? Csak úgy jött és elsodort magával, én meg akart állni, ki akartam evickélni, de nem sikerült, lehetetlen volt. Egyik este összepakoltam, már a fürdőcuccaimnál tartottam, de egyszerűen nem tudtam becipzárazni a táskámat, valami nem engedte. Aztán rádöbbentem, hogy nem vagyok képes itt hagyni, túlkésőn észleltem, hogy el kellene mennem és már nem tudtam. Beleszerettem – suttogta maga elé meredve és nyöszörögve hátrahanyatlott a homokba.

- Szia Ellie –vonta magához Zayn és apró, de annál édesebb csókot nyomott ajkaira. – Fáradt vagy? – húzódott el. – Nem, sőt egész nap olyan érzésem van, mintha folyamatosan adrenalin folyna az ereimben – hümmögött és ajkait beharapva felpillantott a férfire. Vállaira helyezte kezeit és feljebb nyomta magát, hogy rendesen megcsókolja Zaynt, miközben arra gondolt, hogy ma miért nem magas sarkút vett fel. Ujjai a tarkójába nyomódtak, ahogy a csók elmélyült és egyre szenvedélyesebbé vált, érezte, hogy a szorosan ölelő kezek egyre lejjebb vándorolnak, míg óvatosan végig nem simítanak fenekén és bele nem markolnak. –Hanna hol van? – vált el Ellie és kék íriszeit belefúrta Zayn sötét szemeibe, melyekbe pár pillanatig elveszett és mintha saját magát vélte volna visszatükröződni bennük. Hümmögve végigsimított Zayn napbarnított felsőtestén és határozottan megállapította, hogy sokkal jobban néz ki, mint bármelyik srácé a partról, akik reggel bepróbálkoztak nála vagy épp Camie – nál, aki sokkal kedvesebben utasította el őket, mint Elena. – Marie – nél van, kihisztizte, hogy ő aztán ma mindenképp ott fog aludni a fiúknál. Tehát egyedül vagyunk – vigyorgott szemtelenül Zayn és megcsókolta Ellie – ami azt jelenti, hogy be tudunk menni a városba, és nyugodtan körül tudunk nézni. A nő rácsapott a férfi karjára és mellkasába fúrta fejét – De szemét vagy! – karolta át a derekát és pirulva hallgatta a jókedvű nevetést, melyet Zayn hallatott. – Miért Édesem, te mire gondoltál? – hajolt le és derülve puszit nyomott a feje búbjára. – Hmm?

- Uh.. Nos, tudod, ne akard, hogy kimondjam! – nyomta fejét duzzogva a felső testéhez és könnyed csókot nyomott néhány tetoválásra, körmeit pedig lassan végighúzta mellkasán; hallotta, ahogy Zayn lélegzete elakad, és halk nyögés hagyja el ajkait. – Jó, oké megértettem, de tényleg be akarlak vinni a városba, viszont utána csak az enyém leszel. Előttünk az egész éjszaka!

Sötétkék farmer volt rajta fehér pólóval és világoskék farmerdzsekivel, amit hanyagul feltűrt a könyökéig, piszkosul jól néz ki, állapította meg magában Ellie, ahogy a tükörben meglátta a mögötte álló Zaynt. Betűrte fekete ingét a nadrágjába és copfba kötötte a haját, hogy az ne zavarhassa az este folyamán. –Mehetünk? – kérdezte Zayn és átkarolta a nő derekát, aki somolyogva bólogatott és utoljára magára fújt a vaníliás parfümből.

 Ahogy egyre beljebb értek a városba, annál inkább növekedett a zaj; utcai árusok kiabáltak mindenkinek, hogy vegyenek távirányítású játékautókat vagy különféle színeken villódzó labdákat és játékokat, míg az emberek morajlása egyre nagyobb lett, ahogy sokasodtak. A boltok és az utcák megteltek és legtöbb fagylaltosnál vagy jégkását áruló személynél sorok kígyóztak egy – egy finom édességért, amelyből egy pohár epres és almás már Zayn és Ellie birtokában állt. Ellie fejét a férfi vállára döntötte és így nézelődtek a szűk utcákban megpillantva egy – két érdekességet – Szólj, ha szeretnél valamit! – suttogta a nő fülébe, miközben elhaladtak néhány ruhabolt mellett – Bár szívesebben vennék valami minőségit neked, nem pedig ilyen rongyokat, majd bemegyünk egyik nap egy normális boltba, mert ezek… – húzta el a száját, ahogy végignézett a kínálaton és hallotta, ahogy barátnője felkuncog megjegyzésén, amitől neki is felfelé kunkorodtak ajkai.

Elliet meglepte a sok fiatal pár, akik babakocsit toltak maguk előtt; nem lehettek idősebbek nála, benne pedig egyfajta keserűség terjedt szét, amit Zayn is észrevett. - Nekünk is lesz majd közös babánk, akit együtt fogunk babakocsiban tolni, sőt nem is egy lesz, hanem sok, lesz még néhány fiú, meg talán egy lány, ühüm, hümmögött fel maga elé meredve, de, fiú lesz a második gyerekem, az biztos, bólogatott és közelebb húzta magához a vidáman nevető Elliet. – És mikor? – nézett fel bazsalyogva és szemöldökét felvonta. – Nemsokára, mondjuk jövő ilyenkor jó lenne, ha már terhes lennél egy kissráccal, elsőre is azt szerettem volna, de nem gond, majd másodszorra összejön – döntötte a fejét Elliére és komolyan beszélt, a nő pedig egy pillanatra sem tudta letörölni a vigyort kivirult arcáról. Szembeállt Zaynnel és lábujjhegyre állva puszilta meg borostás arcát, mielőtt Zayn mosolyogva belenyúlt gödröcskéibe, melyek még aranyosabbá tették piruló arcát. – Nem gondoltam volna, hogy ennyire fel tudlak dobni evvel a témával, mindenesetre komolyan beszéltem – vonta meg a vállát nevetve a férfi és megcsókolta Elliet. A nő érezte, hogy szíve dübörögve ki szeretne ugrani mellkasából és boldogan viszonozta a kellemes csókot. Zayn újra átkarolta a derekát, mindketten szürcsöltek jégkásájukból majd a közeli szemetesbe kidobták az üres poharakat – Nézzük meg, mit alkotnak a színpadnál, nem lehet rossz, ha ennyi emberke áll ott! – tűnődött el. Éppen Gustavo Lima Che chere che chere che számát énekelte egy srác, aki néhány évvel lehetett fiatalabb náluk, bár nem tartotta rossznak a dalt, nem igazán tetszett neki. Miután befejezte harsány taps vette kezdetét – Köszönjük, itt az előttünk lévő sorból egy szép hölgy egy lassú számot kért, tehát következzék a Fix you!

Mikor mindent beleadsz, de nem jársz sikerrel
Mikor megkapod amit akarsz, de nem azt amire szükséged van
Mikor fáradtnak érzed magad, de nem tudsz aludni
hátramenetbe ragadva

És Ellie már az első sornál tudta, hogy a könnyek patakzani fognak az arcán. Zayn maga elé húzta, háta a férfi mellkasának ütközött és érezte, hogy vállára helyezi az állát, majd ő is halkan belekezd az éneklésbe. Kellemes borzongást futott végig egész testében, ahogy közvetlen közelről hallgatta Zayn kissé rekedt hangját és szipogva harapott ajkába.

Fények fognak haza vezetni
és lángra gyújtják csontjaid
és én megpróbállak rendbe hozni

Elfojtott sírás tört fel Ellieből, ahogy újra értelmezte kettejük szempontjából a szöveget és lassan megértette a mondanivalóját. Szembefordult Zaynnel és mellkasába temette arcát, őt már haza vezették a fények, lángra gyújtották csontjait és a férfi megpróbálta rendbe hozni lelkét. És sikerült neki. Minden alkalommal sikerült neki rendbe hozni.

Könnyek patakzanak arcodon
Mikor elveszítesz valamit, amit nem tudsz pótolni
Könnyek patakzanak arcodon
És én

Oldalra pillantva látta, hogy többen könnyeznek, karjukat a magasba emelik, és jobbra - balra lengetik, néhány ember kezében fények himbálóztak és a sráccal együtt énekelték a gyönyörű dalt egymásba kapaszkodva. Zayn ringatózni kezdett és csendesen, szinte suttogva mormolta Ellie fülébe a csodálatos szöveget, aki pityeregve szorongatta világoskék farmerdzsekit. Zayn megfogta két oldalt Ellie arcát és felemelte, miközben a dal utolsó sorát mosolyogva duruzsolta és a nő somolyogva húzódott közelebb hozzá.

Fények fognak haza vezetni
és lángra gyújtják csontjaid
és én megpróbállak rendbe hozni.

Finoman, mégis vággyal eltelve csókolták meg egymást. Megfeledkeztek a tömegről, a helyről, az időpontról, csak arra emlékeztek, hogy őrülten szerelmesek és ez egy különleges helyre röpítette őket.

A másik szívébe.

2 megjegyzés:

  1. Huh nagyon jó lett!!! Jó lenne ha Ellie terhes lenne Zayn-tõl bárcsak. Siess a kövivel!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia, nagyon szépen köszönöm! :)

    VálaszTörlés