2014. február 23., vasárnap

13. Séta a múltba






Bármilyen elképzelhetetlennek tűnik is, tovább lehet lépni, és idővel a gyász... egyre kevésbé fáj. Talán soha nem múlik el teljesen, de egy bizonyos idő elteltével már nem olyan megsemmisítő.


A nő a kanapén ülve nézett jobbra, egyenesen a tenger irányába. Nem volt képes elmondani a múltját és ezt Zayn elfogadta.

A Napot néha egy - egy felhő eltakarta, de a levegő ezekben a kora esti órákban is fülledt volt és a hőmérséklet meghaladta a 24 Celsius fokot is. A sugarak áthatoltak a világos függönyön, majd a fehér padlón a sárga legszebb árnyalatiba megcsillantak és életet vittek a szoba fakó színeibe.

Zayn megköszörülte a torkát, óvatosan körülfogta kezeivel Ellie derekát és az ölébe vonta a karcsú szépséget. A fiatal nő pironkodva lehajtotta a fejét, orcáján hatalmas mosoly díszelgett, miközben lesütött pillái alól csillogó szemekkel pillantott a barna íriszekbe. A férfi végigsimított barátnője hátán és annyira közel húzta magához a testét, amennyire csak lehetett, szerette, szerelmes volt belé, már az első pillanattól kezdve rajongott érte, segíteni akart neki. Tudta, hogy a múlt démonja ketrecbe zárták őt, hatalmuk volt a nő felett és Zayn ki akarta szabadítani ebből a börtönből őt, el szerette volna feledtetni minden fájdalmát az összes kínjával együtt.

 Kihúzta Ellie hajából a hajgumit és nagy mosollyal nézte, ahogy arca elé hullnak a tincsek, de mielőtt fátyolként eltakarta volna előle gyönyörű tengerkék szemeit, az aranyos pisze orrot és a pink ajkát, kezeivel átfésülte a baloldalra a nő haját és nem engedte, hogy kiszökjenek ujjai közül a hosszú, barna szálak.

 - Mesélsz Melissáról nekem? Persze csak, ha gondolod, és nem okoz neked ez fájdalmat, mert akkor nem kell, én csak.. - nézett jobbra zavartan Ellie és kerülte a férfi tekintetét, de ő az állánál fogva finoman maga felé fordította a fejét és egymásnak döntötte a homlokukat.

- Szeretnéd, hogy beszéljek róla? - suttogta kérdőn. - Szívesen teszem, de tudnod kell, hogy én már feldolgoztam a halálát és ő is azt szeretné, hogy boldog legyek, lépjek túl rajta és legyek szerelmes, éljek teljes életet. Nélküle, valaki mással.

- Értem, Zayn- suttogott, miközben a férfi mellkasára hajtotta a fejét - de örülnék, ha elmondanád, milyen is volt ő, szeretném tudni milyen volt a feleséged.

Elgondolkodva nézte Elliet, miközben formákat rajzolt a hátára vagy kezére, majd sóhajtott és hosszú évekre visszamenőleg belekezdett az ő meséjükbe, minden fontos emlékkel együtt, miközben filmként pergett le az összes esemény a szeme előtt.

 {7 fős társaság ugyanott ült, mint mindennap. A törzshelyükön, egy fa alatt elhelyezett padon, ahová senki más nem mehetett csak ők. 4 fiú és három lány alkotta a csapatot, mindegyikük kezébe egy - egy szál cigarettával, amit bár az iskola területén nem lehet használni, tudták, hogy a diákok nem köpik be őket, annyira még ők sem buták, ráadásul a tanárok épp nem látják őket. Őszintén le is szarják, mit csinálnak, amíg mások testi épségében kárt nem tesznek. Melissa a fal mögött elbújva titkon nézte Zaynt, az irodalom felszerelését magához szorította és beharapta alsó ajkát. Soha nem fog észrevenni, gondolta magában. Kifújta Zayn a füstöt, a csikket eldobta és ölében ülő barátnője csípőjére helyezte a kezeit, ami a haspólónak köszönhetően fedetlen volt. A fekete hajú lány beletúrt a hajába, hátra fordult és erősen megcsókolta Zaynt, akinek ujjai egyre szorosabban fogták a derekát. Pár perc múlva elváltak egymástól, a partnere visszafordult a társasághoz, míg a fiú újabb szál cigarettát húzott ki a zsebéből, miközben tekintetét körbe vezette az udvaron lévő tanulókon. Megakadt a pillantása Melissán, ajkai elváltak egymástól és tekintetét végig vezette rajta. Szőke haja ki volt engedve és szétterült a vállán, egyszerű pólója nem engedett belátást a dekoltázsára és farmernadrágja rásimult a lábaira. Zayn sose értette miért piszkálják őt mindig, mert kitűnő tanuló vagy azért, mert nem mini szoknyát visel mélyen kivágott felsővel és push - up melltartóval? Igen, valószínűleg ezért, állapította meg magában, miközben szemtelenül vigyorogva végigvezette rajta a tekintetét újra meg újra.

Cherry, Zayn barátnője, hátra fordult és értetlenül nézte, hogy kit szemlél a fiú, majd ő is Melissára vezette a szemeit, tökéletes szemöldökét felhúzta és kérdőn, gúnyos mosollyal tiporta a földbe, ugyan úgy, mint mindennap a lányt. Maga felé húzta Zayn fejét és újra megcsókolta, mielőtt visszafordult volna a társaság többi tagjához és elégedetten bámulta a rengeteg lányt, akik a fiút nézték epekedve, de soha nem volt merszük megszólítani őt, bár tisztában voltak vele, hogy egyikük se érhet Cher közelébe sem. Ők állnak az iskolai hierarchia legfelső fokán, Cherry pom – pom lány, míg Zayn a foci csapat kapitánya, ha ez nem lenne elég, a csaj apja egy cégigazgató és terjedelmes összegekkel szokta támogatni a sulit, ezáltal a tanárok sem mernek mondani rá egy rossz szót sem, Zaynről pedig tudják, hogy teljesen felesleges.

Melissa ajkai fokozatosan lekonyultak, ameddig végig nézte a kis jelenetet, amit kettőjük lerendezett az egész iskola előtt, ilyenkor annyira utálta magát. Nem, Zaynt egyáltalán nem, erre Mels képtelen lett volna. A testét hibáztatta, mert nem felelt meg a fiúnak, mert kicsi mellei voltak és ronda lábai, ráadásul az alakja sem volt hasonlítható Cherhez, legalábbis ő úgy látta. Soha nem mondta neki senki, hogy szép a rokonain kívül, nem volt egy pasija sem, bolondnak tartotta mindenki, mert ő szabadidejében is tanult és ez megrémisztett mindenkit. Meg aztán jó fényt vetne bárkire is, ha összejönne avval, akit a menők mindig piszkálnak? Dehogy is, kizárt! Minden srác az ő társaságuknak próbált megfelelni, így, ha valamelyiküknek tetszett is Melissa, nem mert lépni, senki sem akarta, hogy őt is csúfolják, esetleg még jobban sértegessék egy lány miatt.

Zayn látta, ahogy Mels megfordul és beviharzik az átlátszó tolóajtón, de ő tovább nézte azt a helyet, ahol pár másodperccel ezelőtt állt, majd zavartan a társaság többi tagjára vezette a tekintetét, akik már egy ideje őt szólították.

-  Na, mi van Zayn, mit lesel azon a kislányon? Nincs rajta semmi! – vigyorgott hülyén Nick, míg Cherry furcsa pillantást vetett rá, de nem félt. Tudta, hogy soha nem kellene a fiúnak egy olyan lány, mint Melissa.

- Legyen egyszer neki is jó napja! Hadd örüljön, hogy ránézett valaki! – válaszolt Zayn. – Egyébként is, azt bámulok, aki akarok.

És evvel mindenki lezártnak tekintette a témát, kivéve Zayn és legjobb barátja, David, aki elgondolkodva vizsgálta a fiút, és amikor találkoztak az íriszeik, kérdőn felhúzta a szemöldökét és Mels hűlt helye felé biccentett. Zayn megrázta a fejét és leintette a haverját, majd újra a csapatra próbált koncentrálni, de minden pillanatban megjelent lelki szemei előtt Melissa arca és természetesen szőke haja, amely csodásan keretezte arcát, vagy csillogó szempárja, amely őt nézi sóvárogva.

Itt kezdődött el valójában mindent: az iskola kertjében, egy meleg májusi napon.

A napok egyre gyorsabban teltek, Cher és Zayn között egyre több volt a konfliktus, a lány nem nézte jó szemmel, hogy a fiú gyakran fixírozza Melissát szünetekben, de arra, hogy miért teszi ezt, soha nem kapott választ. Ilyenkor általában a pasija elhallgatta egy csókkal és az ágyban kötöttek ki, ruháiktól megszabadulva, ekkor elégedetten mosolygott, tisztában volt vele, hogy Zayn nem fogja elhagyni, mert senki nem tud akkora élvezetet nyújtani neki, mint ő.

Melissa szapora léptekkel ment végig a folyosón, amikor Daniel röhögve közeledett hozzá és a fiú már akkor tudta, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki. A lányt erősen meglökte, aki az ütéstől hátra esett és a fejét beverte a kemény padlóba, Zayn pedig megelégelte a srácok baromságait; mérgelődve utat tört magának, odasietett a szipogó Melshez. Leguggolt elé és segített összeszedni a szétszórt könyveit és jegyzeteit, majd egy figyelmeztető pillantással elhallgattatta a tömeget, amely gyűrűszerűen körbevette őket. Felállt, megfogta a kezét, felhúzta és visszaadta a papírokat és a különféle irodalmi cuccokat; még halványan hallotta a halk köszönömöt, amit elmormolt a lány, mielőtt megfordult volna és tett volna egy lépést előre, de ekkora Zayn maga felé fordította, megkérdezte tőle aggódva, hogy van, de csak döbbenetet tudott kiszűrni a csodás kékeszöld szemekből, a kérdésére választ nem kapott. Melissa kirántotta a kezét a fiúéból és sietősen elfutott tőle, mire a mélybarna szempár megtelt csalódottsággal és a folyosó végéig követte a lány útját, aki még egyszer visszanézett, de a fejét rögtön el is fordította.

-Mi a franc volt ez haver?! Egyszerűen nem értelek, elmagyaráznád? – kérdezte őszinte érdeklődéssel Daniel. – Ott van Cher, a suli legjobb csaja, te meg Melissát lesed folyton folyvást?!

-Nem érdekel Cher, egy hülye picsa, mindketten tudjuk egyes egyedül mire jó, de én már unom őt, fogod?! Nem érdekel már, leszarom és kész! – beszélt indulatosan Zayn. – Nincs szükségem rá, arra, amit ő nyújt nekem, de legfőképp a lénye nem kell, Melissa viszont teljesen más, érted?! Tudod, miről beszélek én itt?! Arról, hogy…

- Hogy rohadtul eleged van már a vad Cherryből és beleszerettél az ártatlan Melissába, értem én! – bólogatott elgondolkodva David és Zayn arcát nézte.

- Mi van?! Nem szerettem belé, csak… csak bejön nekem, hogy ő nem egy ribanc, aki össze – visszatekereg előttem. Szakítok holnap Chrrel.

 - Ember, jó, akkor tegyük fel, hogy nem vagy szerelmes. Még. – tette hozzá röhögve Daniel, majd komolyan folytatta a mondatot. – De tetszik neked, meg akarod kapni, viszont lemondanál miatta, mondjuk az Cher által nyújtott élvezetekről? Az egész suli arról csámcsog, hogy a kiscsaj még szűz, nem fog egyhamar összefeküdni veled, tudod, hogy ő nem hülye! – mondta el mindazt, amit már Zayn is tudott és végiggondolt.

- Igen. – válaszolt csöndesen, nyomatékosítva minden szavát. – Lemondanék mindenről, miatta.

A fiú pedig pár nappal később összeszedte a bátorságát, odasétált a lányhoz és megkérdezte tőle, hogy elmenne vele randizni. Idegőrlő másodperceket élt át, már épp megfordult volna, mikor meghallotta Melissa halk „Igen” – jét, nem volt biztos benne, hogy nem a képzelete játszik vele, de amikor megismételte másodszor is, már biztos volt benne, hogy kitől hallja. Este egy csokor virággal a kezében állt az ajtó előtt, hülyén érezte magát, még soha nem adott egy lánynak sem rózsát vagy ajándékot, talán óvodában, de ez teljesen más volt. Melissa egy szolid, kék ruhát viselt magassarkúval, Zaynnek pedig pár pillanatra a lélegzete is elállt, gyönyörű, csak erre tudott gondolni.

 A lány jó hatással volt rá. A tanulmányi eredményei fokozatosan javultak, meg szeretett volna felelni neki, sokszor énekelt, mikor vele volt, Melissát evvel mindig elvarázsolva; nem érdekelte, hogy nem feküdtek le, nem aludtak egymásnál és nem érintkeztek intimebben. Ezek mellékes dolgok voltak, csak az volt a fontos, hogy nagyon szerették egymást. Zayn a tenyerén hordozta, meg szeretett volna neki adni mindent, csak, hogy boldognak láthassa barátnőjét, ha Mels örült, akkor ő is, számára elég volt, hogy vidám és szereti.

Zayn jelentkezett az XFactorba a barátnője kérésére. Eleinte nem voltak túl komolyak a dolgok, de amikor megalakult a One direction, egyre nagyobb volt a stressz és az elvárás, kevesebbet tudtak találkozni, Melissának is muszáj volt tanulni, így egy ideig szüneteltették a kapcsolatukat.

Ekkor találkozott Elena Walkerrel.

De nem sokáig bírták Melssel külön, szükségük volt egymásra, a szerelmüket ugyanott fojtatták, ahol abba hagyták, minden rendbe volt köztük és a lány is egyre magabiztosabb volt, megpróbálták minden szabadidejüket összeilleszteni, ha egy percre is távol voltak egymástól, rájuk tört a mérhetetlen nagy hiányérzet, ami néha már fojtogatóan hatott rájuk.

És Melissa a This is us filmpremierjén már csillogó eljegyzési gyűrűvel vett részt, mérhetetlen boldogsággal, nem akarta elhinni, hogy Zayn megkérte a kezét, tényleg feleségül akarja venni azt a nőt, akit az iskolában mindennap piszkált a barátaival. De az már régen volt. Mézesheteiket Caorle partjain töltötték, soha nem voltak olyan boldogok, mint abban a pár hétben, megfeledkezve mindenről, egymásba burkolózva.

Izgatottan ültek az orvosi váróba, szerették volna, ha igaz lenne, hogy a nő tényleg terhes, de az örömteli hírhez egy keserű is tartozott, amire Zayn egyáltalán nem készült fel. Leukémia. Egy szó. Egy betegség. Valószínűleg egy életet. Zokogva szorította magához gyengéden Melissát, nem szerették volna elmondani a rajongóknak a súlyos betegséget, nyugalomban szerették volna tölteni hárman a hátra lévő idejüket, ami rohamosan csökkent.  }

Aztán Melissa elment - hullott pár könnycsepp végig Zayn arcán - avval a végtelen sok szeretetével és reményével, de tudod, mit mondott nekem? " A bakancslistámon három dolog szerepelt. Az első, hogy szeress, a második, hogy egyszer szüljek neked egy gyermeket, a harmadik... a harmadik, hogy az utolsó hónapjainkat olyan szeretetben éljük meg, amelyben más ember egy életen át sem részesült. Azt hiszem, sikerült, mindet kipipáltam, és onnan fentről figyelni foglak, szeretném, hogy boldog legyél nélkülem, de soha ne felejtsd el az együtt töltött időnk egyetlen pillanatát sem, én csak ennyit szeretnék kérni. Zayn, mindig várnak. Valaki melletted lesz, amikor rád tör a pusztító magányosság érzet és a szíved kiszakadni látszik a helyéről, ha nem látsz semmit a puszta sötétségen kívül, tudd, hogy valakinek nagyon hiányzol! Tedd meg a lépést, ő is meg fogja tenni, ha fontos vagy számára. És az útjaitok keresztezni fogják egymást. Én már nem vagyok szomorú, mert tudom, hogy a mi szerelmünk igazi volt, Zayn, nagyon örülök, hogy egy kis időre is, de együtt lehettünk, egymásé lehettünk. Később majd te is visszagondolsz rá mosolyogva, és gyönyörűséggel őrzöd meg kettőnk emlékeit.”

Zayn ajkai mosolyra húzódtak, miközben lepillantott Elliere, könnye nem hullott, már nem. Mert már boldogan emlékezett vissza az együtt töltött időkre.


- Én soha nem leszek olyan jó, mint Melissa.

 - Tudom, Ellie. – húzta még közelebb magához és belefúrta a nő hajába az arcát. – Senki nem lesz soha olyan, mint Mels. De ez a szép az életben. Mindenki egyedi.
Sziasztok, 

nagyon örülnék pár kommentnek, kérlek fejtsétek ki a véleményeteket, hogy mit gondoltok a történetről, a fejezetről és magáról a blogról!
Remélem tetszett a rész! :)

4 megjegyzés: